Jag får inte se mina flickvänner så mycket som jag brukade. Jag antar att den typen väljer territoriet med att ha ett spädbarn hemma, men det stöter fortfarande på mig. Så när min vän Kalen diskuterade en grupp av våra flickvänner borde träffas hoppade jag på chansen. Eftersom vi alla är mycket upptagna var vi tvungna att välja ett datum 4 veckor in i framtiden, men hej, det var på kalendern!

Jag frågade Tyler om han ville bo hos Piper den kvällen medan jag gick ut. Han såg på mig som var galen. Om jag hade en utekväll med vänner ville han också en natt till sig själv, så mormor var det!

Det var bra att ha en möjlighet att bli klädd i några av mina sötaste kläder och var stolt över att bära ett armband som ingen skulle tugga på. Det är verkligen de små sakerna.

Mina flickvänner och jag valde att träffas på en elegant liten restaurang i den lustiga timmen och se bara vart natten gick. Jag köpte min typiska dryck som valts, en Moskva -mule, och skrattet började. Eftersom fyra av våra grupper inte har några barn, utbildade min bestie Janet och jag dem om allt barn. De blev störda för att lära sig vad bröstvårtor gör under pumpning, hur lite sömn du faktiskt får och “glädjen” av förlossningen. För att inte tala om att de var helt förvirrade när jag förklarade för dem att Tyler och jag hyr hotellrum för att få sex bort från barnet.

En utekväll med flickvänner är bara inte så lätt som det brukade vara. Efter några timmar var jag tvungen att lämna för att gå till min bil för att pumpa. underbart. Återigen, en annan sak som de var förvirrade över. På väg ut ringde jag till mormor för att checka in och hörde omedelbart Piper ha en full av nedsmutsning. Flickan skrek gråtande och det gjorde direkt mitt hjärta bara ont. Så istället för att gå till min bil för att pumpa var jag tvungen att gå hem för att lugna min gråtande baby och sms mina vänner för att be om ursäkt för min plötsliga frånvaro.

När jag återvände hemma mitt på kvällen ut, hittade jag min man och min svärföräldrar som alla försökte lugna ett barn som var freaking ut. Jag skopade henne i mina armar, snugglade henne hårt och gungade henne tills hon äntligen avvisade tillräckligt för att somna. Hon hade den skakningen som du får efter att du har gråt så hårt. Lyckligtvis efter bara 10 minuters gung var hon ute kall. Jag överlämnade henne till mannen, pumpade snabbt och gick tillbaka ut för att träffa mina vänner. Det var bara 8:30!

Den andra delen av natten kunde jag varva ner lite mycket mer att veta att Piper var nere för natten och det skulle inte finnas mycket mer nedbrytning. ”Naturligtvis ville jag inte stanna ute för sent eftersom jag visste att hon skulle förmodligen stå upp en eller två gånger mitt på natten (sömnregression, ugh!). Så runt klockan 22 när mina barnlösa vänner var redo att slå upp en annan bar och hålla natten igång var jag tvungen att artigt böja sig ut. En nyfödd och en baksmälla blandar bara inte.

Att bli dollad och ut ur huset för natten var så bra för mig, det var så roligt att skratta, men att gå säkert är annorlunda än det brukade vara. Innan jag fick ett barn, insåg jag bara inte allt som går in på att orkestrera en utekväll: baby-sitters, lagra bröstmjölk, planering var och när jag ska pumpa och hitta den nöjda mängden alkohol för en bra tid (det är också Inte så mycket jag skulle hata mig själv nästa dag). Om jag kunde gå tillbaka och smälla mitt gamla, barnlösa jag, för att ha trakasserat mina vänner med barnen för att åka hem tidigt skulle jag göra det.

[Foto av Heather Osby, alla rättigheter reserverade]

Hitta mer babyaktiviteter med de 52 veckovisa rookie -moderutmaningarna.

Om du redan deltar, använd hashtag #rookiemoms på Instagramâ eller Twitterâ så att vi kan heja varandra på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *